• امروز : پنج شنبه - ۱۷ آبان - ۱۴۰۳
3

شالیکاران گیلانی برنج را برپایه تقویم زراعی کشت کنند

  • کد خبر : 43865
  • ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۳
شالیکاران گیلانی برنج را برپایه تقویم زراعی کشت کنند
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان از شالیکاران استان خواست تا به تقویم زراعی توجه کرده و کشت و کار برنج را طبق آن انجام دهند

توسکانیوز/ فرخنده فتحی؛صالح محمدی اظهار کرد: در تقویم زراعی تاریخ تمام مراحل مربوط به کشت و کار این محصول شامل آماده‌سازی زمین، جوانه دارشدن بذر، احداث خزانه، پادلینگ (یکی از روش‌های معمول آماده‌سازی بستر برای نشاء برنج در شالیزارهاست)، نشاکاری، آغاز مرحله زایشی، شروع مرحله رسیدگی، زمان قطع آبیاری و زمان رسیدگی ارائه شده‌ است.

وی عنوان کرد: تقویم زراعی از طریق سازمان جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای و دستگاه‌های مختلف در گیلان آماده و از سوی مدیریت‌ها، فرمانداری‌ها و مراکز خدمات جهاد کشاورزی اطلاع‌رسانی شده‌است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: سال زراعی گذشته ۸۰ درصد کشت و کار برنج در استان منطبق با تقویم زراعی بود و انتظار است تا برنجکاران امسال نیز به این مهم توجه جدی داشته باشند.

وی تصریح کرد: تاریخ‌های تعیین شده در تقویم زراعی بر اساس شرایط نرمال هواشناسی بوده و کشاورزان باید با لحاظ پیش‌بینی‌های کوتاه مدت اقدامات لازم را به عمل آورند ضمن اینکه مراحل رشد بر اساس ارقام محلی رایج با طول دوره رشد حدود ۱۲۰ روز تنظیم شده و در صورت بروز تغییرات محسوس جوی و وضعیت منابع آبی استان (کاهش یا افزایش) امکان تغییر تقویم زراعی وجود دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: تاکنون ۱۴۳ هزار هکتار معادل ۶۰ درصداز اراضی شالیزاری استان زیر شخم اولیه رفته که این مهم در افزایش تولید برنج و باروری شالیزارها تاثیر مثبتی داشته و موجب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفت‌ها به ویژه کرم ساقه‌خوار برنج می‌شود.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و نیز رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌ های کشت شده برنج در استان هم کیفی شامل هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

بر اساس اعلام جهاد کشاورزی گیلان از ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان پیش بینی می شود که افزون بر ۱۳۵ هزار هکتار زیر کشت دوم انواع محصولات کشاورزی برود که راتون یکی از این محصولات در کشت دوم است

لینک کوتاه : https://tooskanews.ir/?p=43865
  • منبع : توسکانیوز

ثبت نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
    دیدگاه های شما، پس از تایید مدیریت در وب سایت خبری توسکا نیوز منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا و غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهد شد.