به گزارش توسکا نیوز ارسلان سالاری در ادامه با تاکید بر اینکه کرونا بیماری مشترک بین انسان و حیوان است و قبل از این ویروس جدید، ۶ نوع ویروس کرونا در دنیا وجود داشته که عامل ۱۵ درصد سرماخوردگیهای معمولی بود و چند سال گذشته در چین و مصر چندین کشته بر جای گذاشته گفت: از ۲ ماه پیش این بیماری با سرعت انتقال بالا در دنیا شیوع پیدا کرد و از طریق عطسه و سرفه، دست دادن و ماندن روی سطوح انتقال مییابد.
وی مدت ماندگاری ویروس کرونا بدون علامت را تا ۲ هفته اعلام کرد و افزود: حتی ممکن است پس از بهبودی نیز شخص ناقل ویروس باشد.
سالاری تصریح کرد: در این بیماری حدود ۸۰ درصد علائم مانند سرماخوردگی خفیف بروز پیدا میکند که بیشتر آنها با درمانهای اولیه خوب میشوند و ۲۰ درصد دارای علائم حاد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و دریافت درمانهای تکمیلی دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه ویروس کرونا در افراد دارای بیماری زمینهای مانند بیماران دیابتی، قلبی و کلیوی بیشتر خطرناک است خاطرنشان کرد: با توجه به حجم بالای نگرانی مردم درباره این بیماری راحتترین و کمهزینهترین راه مقابله با آن رعایت نکات ایمنی مانند حفظ فاصله یک و نیم متری با افراد مشکوک است.
سالاری با تاکید بر پخت کامل انواع گوشت مرغ، ماهی و همچنین تخم مرغ برای از بین بردن آلودگیها اظهار داشت: در صحبتی که با وزیر بهداشت داشتم از همان روزهای اولیه لیست اقلام بهداشتی مورد نیاز را به مسئولان استانی و کشوری اطلاع دادم و در هیچ استانی بهجز قم و گیلان اقلام بهداشتی رایگان توزیع نمیشود.
او با بیان اینکه بیشترین میزان شیوع این بیماری در قم و سپس در گیلان است یادآور شد: استفاده از ماسک در صورتی ضرورت دارد که در مواجهه با افراد سرماخورده باشیم و افراد سالم در حالت عادی نیازی به استفاده از ماسک ندارند و باید توجه داشت که این موضوع یعنی استفاده همه افراد از ماسک میتواند از لحاظ روانی تاثیر بدی روی مردم داشته باشد.
سالاری با اشاره به اینکه قرار است در ادارات برای مدتی استفاده از دستگاه تایمکس کنسل شود بیان کرد: در بیمارستان پارس رشت پرستاران دارای علائم نمونهگیری شدند و افراد در تماس با آنان و مشکوک به علایم بیماری نیز قرار شد که در خانه بمانند همچنین قرار است از هر ۱۰ گیلانی بهصورت رندوم روزانه تست گرفته شود و نمونهها را به تهران بفرستیم تا بتوانیم از این طریق آرامش روانی جامعه را حفظ کنیم.
وی با اشاره به اینکه اگر قرار باشد بیماران دارای علائم ویروس کرونا را از غرب و شرق گیلان به رشت بیاوریم نمیتوانیم خدمات درمانی مناسبی به آنها ارائه دهیم گفت: طبق پیگیریهای انجام شده تعداد تختها در بیمارستان رازی رشت برای کنترل و رسیدگی به بیماران مشکوک به کرونا به ۱۰۰ عدد رسیده است و قرار است در آینده این تعداد به ۱۵۰ عدد برسد و بیمارستان ولایت رشت نیز بهعنوان بیمارستان پشتیبان انتخاب شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان خاطرنشان کرد: تا به امروز در استان گیلان آزمایش کرونای ۴ نفر مثبت شده است که ۲ نفر از آنها فوت شدند و نمونه آزمایش ۷۰ نفر را نیز به تهران فرستادیم که هنوز جواب آن نیامده است اما احتمال مثبت بودن آن وجود دارد؛ افراد مبتلا به این ویروس بالای ۵۰ سال سن داشتند.
وی افزود: از همان روز نخست دستورات لازم برای گرفتن دستگاههای مرتبط با این بیماری داده شد و از امروز ۱۰۰ هزار وسایل حفاظت شخصی را در بیمارستانهای گیلان توزیع کردیم و قسمت دوم آن نیز بهزودی فرا میرسد و قرار است که به کلی جلوی تجمعات مختلف و همچنین حضور در ارگانها گرفته شود.
سالاری با تاکید بر اینکه استان گیلان تنها یک دستگاه ام ار آی و سی تی اسکن در بیمارستان پورسینا دارد تصریح کرد: کمبود تجهیزاتی مانند تخت نیز از دیگر مشکلات موجود در بیمارستانهای استان است و با پیگیری و هماهنگی مجوز فعالیت ۶۲ پزشک تمام وقت و ۶۲ عضو هیئت علمی را گرفتیم و با توجه به نیاز ۳ دستگاه سی تی اسکن برای شهرستانها از جمله رودبار تهیه شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی از تهیه دستگاه سی تی اسکن برای بیمارستان پیروز لاهیجان خبر داد و یادآور شد : از دو ماه گذشته نزدیک به ۷۰ هزار نفر از طریق مرزهای زمینی، هوایی آستارا و انزلی به گیلان آمدند که غربالگری شدند و با اطلاعرسانی وزارت بهداشت و ابلاغ نکات لازم به فرمانداران تمهیدات لازم ات