• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
0

از پیشنهاد استاندار حق شناس ،تا عمل شهروندان؛ زنبیل، نماد همدلی و خاطرات قدیمی مردم گیلان در حفظ محیط زیست

  • کد خبر : 49504
  • ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۶
از پیشنهاد استاندار حق شناس ،تا عمل شهروندان؛ زنبیل، نماد همدلی و خاطرات قدیمی مردم گیلان در حفظ محیط زیست
به قلم سیروس صبح سحر

به گزارش توسکانیوز سیروس صبح سحر طی یادداشتی در تریبون گیلان نوشت؛؛در میان شلوغی روزمره‌، گاهی لازم است کسی به ما یادآوری کند که زمین، خانه اول و آخر ماست. پیام اخیر استاندار گیلان به مناسبت روز زمین پاک، تلنگری بود از همین جنس. آغاز “پویش زنبیل” به‌عنوان یک طرح مشارکتی برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، از آن دست حرکت‌هایی‌ست که نه‌تنها کاربردی‌ست، بلکه می‌تواند آغازگر یک جریان فرهنگی ماندگار در استان‌مان باشد.

ما مردم گیلان همواره به فرهنگ غنی، طبیعت‌دوستی و زیست‌مسئولانه شناخته شده‌ایم. اما با نگاهی واقع‌بینانه، امروز بیش از هر زمان دیگر نیاز داریم تا سبک زندگی‌مان را با شرایط محیط زیست‌مان تطبیق دهیم. کاهش مصرف پلاستیک فقط یک اقدام نمادین نیست؛ قدمی‌ست در راه آینده‌ای که در آن جنگل‌های‌مان نفس بکشند، رودخانه‌هایمان زنده بمانند و سواحل‌مان پر از زباله نباشند.

در این مسیر، نقش نهادهایی چون شهرداری‌ها، اداره کل محیط زیست، و روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی در فرهنگ‌سازی، آموزش، و ترویج این گونه طرح‌های ارزشمند بسیار کلیدی است. انتظار می‌رود این نهادها نه‌فقط به‌عنوان مجری، بلکه به‌عنوان مروجانی فعال و خلاق وارد عمل شوند؛ با برنامه‌هایی ملموس، آموزش‌های کاربردی، و حمایت از مشارکت مردمی.

پیشنهاد می‌کنم پویش زنبیل را صرفاً یک طرح اداری یا تبلیغاتی نبینیم؛ این پویش می‌تواند بهانه‌ای باشد برای بازنگری در رفتارهای روزمره‌مان. اینکه به جای کیسه‌های یک‌بار مصرف، زنبیل مادربزرگ‌ها را از نو زنده کنیم، یعنی بازگشت به سنت‌های هوشمندانه‌ای که قرن‌ها با طبیعت سازگار بوده‌اند.

در پایان، بیایید سهم‌مان را از گیلان پاک ادا کنیم؛ با همان همدلی و فرهنگ غنی‌ای که همیشه به آن افتخار کرده‌ایم.

 

لینک کوتاه : https://tooskanews.ir/?p=49504
  • منبع : توسکانیوز

برچسب ها

ثبت نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
    دیدگاه های شما، پس از تایید مدیریت در وب سایت خبری توسکا نیوز منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا و غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهد شد.