• امروز : دوشنبه - ۱۹ شهریور - ۱۴۰۳
2

به بهانه یادآوری یک رخداد تاریخی در لاهیجان/ شهادت حاج ابوالحسن کریمی

  • کد خبر : 4847
  • ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۵
به بهانه یادآوری یک رخداد تاریخی در لاهیجان/ شهادت حاج ابوالحسن کریمی
این بار از کدام زاویه به این موضوع نگاه کنیم؟ تسلیت بگوییم به خانواده محترمشان؟ و فاتحه ای بخوانیم بر روح پرفتوحشان؟ چند تذکر هم بدهیم به مسولان شهر آن شهید؟ و در نهایت به بهانه سالگرد آن شهید کمی به تخریب آن شهید و کمی هم به تخریب یکدیگر بپردازیم؟ ! نه! چنین نکنیم. بیاییم نگاهی دوباره با تحلیل شهید کریمی داشته باشیم. این نوشتار سعی دارد نگاه دیگری را ارائه نماید

 

✍توسکا نیوز ، یادداشتی به قلم دکتر روح الله مدامی

ما در عرصه سیاست و مدیریت یک مفاهیمی داریم که تقریبا پذیرش عقلی بین المللی را به همراه دارد. دلیلی بر مخالفت با این مفاهیم مشاهده نمی شود. در مفهوم قطعا مخالفتی نیست و در مصداق روشها متفاوت است ولی مخالفت اصولی وجود ندارد حتی اهل استبداد نیز سعی در حفظ ظواهر دارند و آن مفاهیم عبارت از : صداقت در گفتار و رفتار , شجاعت در گفتار و رفتار , ایمان بر هدف و باور مورد ادعا؛ شناخت زمانه و عمل به اقتضاء زمان؛ مبارزه یا عکس العمل معترضانه علیه استبداد، ظلم و بی عدالتی اجتماعی؛ رفع فاصله طبقاتی، تطبیق گفتار و ادعای مسئول یا مدیر یا رهبر هر حزب و جناح با رفتار او؛ زیستن مانند عموم جامعه؛ برخوردار از اخلاص در مواجهه با مردم؛ مرتب با بهانه ای حقیقت را ذبح مصلحت نکردن؛ مصلحت را مبتنی بر عقلانیت فهمیدن؛
و در جوامع دینی ، باور و عمل به مبانی دینی .
در مکتبهای سیاسی و فلسفی موضوعاتی همچون آزادی ؛ اقتصاد و دموکراسی نیز از مفاهیم پرکاربرد تلقی می شود.

حال اگر شخصیتی بتواند نه اینکه کامل در همه امور فوق باشد بلکه فقط بخواهد تلاش کند در مصداق سازی مفاهیم فوق گام بردارد و شخصیت خود را با مفاهیم فوق منطبق سازد ؛ او در واقع شخصیت مطلوب در عرصه سیاست تلقی می شود.
آنگاه اگر این شخصیت در جوامع دینی باشد یا در صحنه سیاستی باشد که مذهب تشیع غلبه دارد؛ طبعا معنای ویژه ای به خود می گیرد. یعنی یک اعتبار کلی در صحنه سیاست پیدا می کند و یک اعتبار ویژه در سیاست مبتنی بر اسلام و تشیع چون اسلام و تشیع نگاه خاصی به انسان و آزادیهای او دارد. نگاه ویژه به عدالت اجتماعی و فاصله طبقاتی دارد.
نگاه ویژه به آزادی و حقوق شهروندی دارد. ” اما اخ لک فی الدین او نظر لک فی الخلق. ( نامه ۵۳ نهج البلاغه)

اکنون مطلب این است که:
۱_لازم نیست شهید کریمی را آنقدر بزرگ کنیم که از حقیقت و واقعیت به گونه ای دور شویم که گویا شهید کریمی محتاج احسن گویی ما است و نیز نباید آنقدر حاشیه برویم که شخصیت اصلی شهید کریمی را در اغراض متنوع پنهان شود.
شهید کریمی آنقدر صادقانه در صحنه سیاست باقی مانده است که اگر فقط به خودش از آن جهت که بود؛ بپردازیم کفایت می کند. و کسانی که نقد و بررسی دارند باید مبتنی بر شرایط کلی زمانه و مواجهه این شهید در موقعیت حقیقی دست به تحلیل بزنند.
۲_کنون باید چنین تحلیل کرد که آیا شهید کریمی در راستای مصداق سازی آن مفاهیمی که در صدر نوشتار اشاره کردم تلاش داشت یا خیر؟ آیا سعی در زیستن با آن مفاهیم داشت یا خیر؟ آیا اشتباه و احیانا قصورش به عمد یا برای منفعت شخصی بود یا به شرایط و عمل به تکلیف بود؟ ولو در مسیر نیز مرتکب اشباهاتی هم شده باشد آیا شهید کریمی از اعتبار عرصه سیاسی جهانی و ملی و مذهبی برخوردار بود یاخیر؟ عرصه جهانی همان تلاش در رفع استبداد و رفع بی عدالتی و رفع فاصله طبقاتی و درک شهروندان طبقه ضعیف و صداقت در رفتار مدیریتی و شجاعت در مواجهه با ظلم. و عرصه ملی پایبند به اصول انقلاب و در عرصه مذهبی پایبند به اصول مکتب و مذهب؟
نمی گویم کامل بود و بی نقص! فقط می گویم آیا سعی در پیمودن این را داشت یا نه ؟
آیا فکر نمی کنید همین کفایت می کند تا شهید حاج ابوالحسن کریمی را مرتب بازخوانی کنیم و نگاهی دوباره داشته باشیم؟ آیا همین خصوصیت کافی نیست تا مدیریت مدیران را در شرایط فعلی بازخوانی کنیم؟ و تطبیق دهیم با آن مفاهیمی که اشاره شد که چقدر مدیران امروز با آن شرایط منطبق هستند؟ نمایندگان پارلمان ما چقدر به آن شجاعت و صراحت و بزنگاه فهم و سخن داشتن را پایبند هستند ؟
حکمت ؛ شجاعت و عفت از فضائل اخلاق است و اعتدال و عدالت در راس این فضیلت. این در منطق فکری ارسطوئی و فلاسفه اسلامی نیز یک اصل پذیرفته شده است.
شخصیتهای تاریخی هر شهر را باید خارج از سلایق شخصی تحلیل کرد.
باید با آشنایی از مبانی و اصول سیاسی و اخلاقی سنجش کرد.
و البته خطای هر شخصیت نیز در اصول انصاف معنادار است.

به نظرم شهید ابوالحسن کریمی سعی داشت با رعایت به اصول اخلاق، وتوجه به کرامت انسانی؛ با صراحت و شجاعت در مواجهه با استبداد و بی عدالتی و عمل در اعتقاد به باور مذهبی راه خود را طی کند. او هیچگاه به منفعت شخصی فکر نکرد.

و همین از نظر بنده برای تحلیل مجدد و پاسداشت مجدد کفایت می کند.
شهید کریمی نیازی ندارد تا ما بزرگش کنیم، او هرآنچه بود زیباتر است. و با اغراض ما هم کوچک نمی شود چون ادعایی نداشت.
روحش غریق رحمت واسعه الهی.

دکتر روح اله مدامی
مدرس دانشگاه
فروردین ۱۳۹۹
تهران

لینک کوتاه : https://tooskanews.ir/?p=4847
  • نویسنده : دکتر روح الله مدامی
  • منبع : توسکا نیوز

ثبت نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
    دیدگاه های شما، پس از تایید مدیریت در وب سایت خبری توسکا نیوز منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا و غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهد شد.