توسکانیوز/محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با خبر آنلاین گفت:عمدهترین قیاسی که در عرصه انتخابات در ساحت ملی به همه نامزدهای انتخاباتی ما بر میگردد این است که افراد دچار یک فاصله عمیقی بین شعارهایی که دادهاند و مسئولیتی که پیدا میکنند میشوند.
نکته دیگری هم که وجود دارد این است که اگر جامعه از دولت پیشین آسیب دیده باشد و از تدابیر و سیاستهای اجرایی و اقتصادی دولت پیشین دچار نگرانی بوده و گلایهمند باشند طبعا این عنصری که خودش را در معرض انتخاب قرار داده شروع به موضعگیری و منفیبافی علیه دولت پیشین میکند و تمامی کاسه و کوزهها را بر سر دولت قبلی میشکند که الان متاسفانه این اتفاق افتاده است.
اگر ما این جدول عارضهها را در برابر چشممان ترسیم کنیم علیرغم اینکه من شخصا نسبت به آقای رئیسی احترام ویژهای قائل هستم و ایشان را انسان صادقی میبینم ولی فکر میکنم گرفتار تمام عوارضی شده است که به آن اشاره کردم.
میگویند در عرصه سیاست، واقعیت کارگاه و آزمایشگاه مهمی است که تمامی مدعیان این عرصه را واقعبین و واقعگرا میکند، اگر این دولت محترم از شخص رئیس جمهور به اضافه لایههای بعدی مدیریت ایشان و این دولت محترم با واقعیتهایی که بعد از یک سال تصمیم بگیرد که رویکردهایش را از حالت شعاری قبل از پیروزی و در دوره تبلیغات رها کند و مطابق با واقعیات و منویات روزگار خودمان تدبیر کند امید است که در امر برجام و سیاست خارجی ما همان راه گذشته را تعقیب کنند.
اکنون، اینها باید اعلام کنند، کلیه شعارهایی که در دوران رقابت با تفکر اعتدال دولت آقای روحانی دادیم در مغایرت تام و تمام با سیاستهای واقعبینانهای است که اکنون در حوزه برجام تعقیب میکنیم.
دستاوردی در برجام برایشان حاصل نمیشود مگر اینکه مسیر سیاسی بینالمللی دوره آقای روحانی را منطقا تعقیب کنند و اگر به کف دستاوردهای برجامی آقای روحانی برسند باید کلاهشان را بالا بیندازند.
دوره آقای روحانی خبرها و تحولات مذاکرات برجامی، اطلاعرسانی میشد و با وجود اینکه بخشی از اطلاعرسانیها به بهانه حمله منتقدان تبدیل میشد اما باز دولت به شفافیت در اطلاعرسانی تا حد ممکن و منطقی پایبند بود. از سوی دیگر، رقبای آقای روحانی نیز از طریق تریبون مجلس و رسانههای تحت کنترل و گاهی تریبونهای غیررسمی، جزئیترین محتوای مذاکرات و توافقها را عمومی میکردند.
اما در دولت آقای رئیسی، نه فقط خود دولت اطلاعرسانی نمیکند بلکه فرآیند انتقال خبرهای برجامی از تریبونهای رسمی و رسانهای هم دچار اخلال شده و نمایندگان مجلس هم بارها و بارها از دولت بابت عدم انتقال اطلاعات برجامی به آنان، انتقادهای تند کردهاند و بر این اساس، حتی اگر بخواهند هم نمیتوانند منبع اطلاعرسانی برجامی شوند.
الان جامعه ما در لحظه نگران آینده خودش و فرزندانش است ولی در امر سیاست و دیپلماسی و گفتوگوهای جهانی، حکومت باید جامعه را نسبت به یک هدفی امیدوار کند و در فرایند رسیدن به آن هدف تلاش کند نتیجه مثبت را به جامعه منتقل کند. شخصا اینکه ما همواره روان جامعه را دچار نا آرامی کنیم نمیپسندم.
آنچه که الان دولت دارد به آن عمل میکند مبتنی بر این رویکرد نیست، بلکه ناشی از این است که در روند مذاکراتشان توفیقات چندانی به دست نیاوردند و نتوانستند منویاتی که پیش از انتخابات مطرح میکردند در طرف خارجی به نتیجه برسانند. لذا خود به خود در لاک روحیه محافظهکاری پیش رفتند و جامعه را از آن چه که میگذرد مطلع نمیکنند.
در واقع رویکرد انفعالی در رابطه با افکار عمومی دارند، سکوت خبری را در دستور کار قرار دادهاند و اطلاعرسانی برجامی نمیکنند و برای همین جامعه هم اطلاعات رسمی از روند و محتوای مذاکرات ندارد.
تفکراتی که قبلا در کوره آتش زدن برجام میدمیدند و از حامیان رئیسی بودند و هستند و تاکید داشتند ما باید با جهان گارد داشته باشیم، چه اشکالی دارد که بیایند و بگویند، رویکرد قبلی ما راه به جایی نمیبرد. اینها نگران بازتابهای اعتراف خود نباشند زیرا در مسائل ملی همانند برجام، خطکشیهای جناحی و حزبی حاکم نیست و به دلیل اهمیت موضوع، طبیعتا، همه موضع واحد و همافزا دارند.